گوشی‌های هوشمند چه چیزی را در مورد شما لو می‌دهند؟


گوشی‌های هوشمند چه چیزی را در مورد شما لو می‌دهند؟
دنیای دیجیتال به‌رغم داشتن مزایای بی‌شمارش، معایبی هم برای انسان امروز به‌دنبال داشته است. به‌تازگی مطالعات مختلفی روی اثرات استفاده از گوشی‌های هوشمند روی زندگی واقعی افراد انجام شده است. محققان معتقدند نحوه استفاده افراد از گوشی‌های هوشمندشان اطلاعات زیادی را در مورد شخصیت آن‌ها لو می‌دهد. ما در این مطلب سه‌ مورد از اثرات تلفن‌های همراه را بررسی می‌کنیم.
 
حس و حال
پژوهش‌گران بیمارستان Taipei City اپلیکیشنی را طراحی کرده‌اند که حال و هوا و روحیه افراد را براساس فعالیتی که با گوشی هوشمند خود انجام می‌دهند، پیش‌بینی می‌کند. برای آزمایش این اپلیکیشن، آن را روی گوشی هوشمند ۱۸ نفر نصب کردند و طی ۲ هفته و به طور مرتب حالت‌های احساسی و عاطفی این افراد در قالب کلمات ثبت شد. در واقع هدف این برنامه پیدا کردن الگوهای ارتباطی میان احساسات افراد و نحوه استفاده آن‌ها از تلفن‌های همراه‌شان بود.

پس از دو هفته مطالعه روی فعالیت‌های این ۱۸ نفر با گوشی‌های خود، اپلیکیشن شروع به پیش‌بینی کلماتی کرد که این افراد در توصیف احساسات خود استفاده می‌کنند. پیش‌بینی این اپلیکیشن در ۸۶ درصد موارد درست بود. به عبارت دیگر، افراد با توجه به حس و حال خود از گوشی‌های هوشمندشان استفاده‌های متفاوتی می‌کنند. البته این الگوهای رفتاری لزوما با کاربرد یکسان از گوشی در افراد مختلف یکسان نیست.
 
 
صمیمیت عاشقانه
در پژوهشی که ماه گذشته انجام شد، ۱۲۸ نفر پرسش‌نامه‌ای را درباره عادات استفاده از گوشی هوشمند، میزان حضور این ابزارهای مدرن در زندگی‌شان و صمیمیت عاشقانه‌شان با همسر خود پر کردند. این افراد این پرسش‌نامه را دو بار پر کردند؛ یک بار در مورد خودشان و یک بار هم در مورد همسرشان.

پس از بررسی همه پرسش‌نامه‌ها، مشخص شد که افرادی که میزان استفاده شریک زندگی‌شان از گوشی‌های هوشمند را بالا اعلام کرده بودند، میزان صمیمیت عاشقانه موجود در روابط خود را کم گزارش کرده بودند. با این حال، این افراد در مورد خودشان، استفاده از گوشی‌های هوشمند را در روابط عاشقانه‌شان بی‌تاثیر دیده بودند. نتیجه این پژوهش را می‌توان در یک جمله بیان کرد: استفاده من از تلفن همراه تاثیری در صمیمت‌ام با همسرم ندارد، اما این موضوع در مورد او صدق نمی‌کند.
 
تاخیر در لذت
افرادی در دنیا زندگی می‌کنند که طبق تعریف پژوهش‌گران «معتاد به پیام کوتاه دادن» هستند. محققان به‌تازگی مطالعه‌ای را بر این اساس انجام داده‌اند و پرسش‌نامه‌ای را آماده کرده‌اند تا براساس آن بفهمند که چه افرادی بیش از همه پتانسیل پیدا کردن الگوهای رفتارهای ناسالم در استفاده از گوشی هوشمند و پیام کوتاه دادنِ بیش از حد دارند.

آن‌ها با این مطالعه دریافتند که افرادی که اعلام کرده بودند بیش از حد پیام کوتاه می‌دهند، دارای علائم روانی و رفتاری مرتبط با پیام کوتاه دادن بودند و از ابزارهای دیجیتال مثل iPod استفاده می‌کردند، لذت‌های خود را به تاخیر می‌اندازند. به عبارت بهتر، این افراد بیش‌تر به دنبال لذت‌های آنی‌اند و به اتفاقات مثبتی که قرار است در آینده برای‌شان روی دهد اهمیت زیادی نمی‌دهند.